Isı PayÖlçer Nedir?

Isı PayÖlçer Nedir?

Isı payölçer sistemi, merkezi sistem ile ısınan binalarda, her dairenin kullanmış olduğu enerji miktarını tespit eden sistemdir. Isı ölçer cihazları, hanenin kullanmış olduğu birim enerji miktarını, radyatörlere takılmak suretiyle ölçer ve kullanılan enerji miktarının faturalandırılmasını sağlar. Isı ölçer sistemi, yalnızca merkezi sistemli binalarda kullanılabilmektedir

PAY ÖLÇER SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIR?

Isı pay ölçer cihazları, hanede bulunan her bir radyatör peteğine takılır ve peteğin anlık olarak sıcaklığını ölçer. Isı ölçer cihazı, radyatörden elde ettiği sıcaklık bilgilerini anlık olarak sistemine kayıt eder. Kayda alınan bilgiler, daha sonra bilgisayar programı vasıtasıyla okunur ve her bir dairenin kullanmış olduğu enerji miktarı böylece fiyatlandırılmış olur.

PAYÖLÇER KULLANIMI ZORUNLU MU?

5627 sayılı enerji verimliliği kanununa göre, merkezi ısınma sistemine sahip binalarda ısı pay ölçer cihazının kullanılması zorunlu kılınmıştır. Yasaya göre, oda sıcaklığının 15 ºC’nin altına düşmemesi gerekmektedir. Isı pay ölçer, Termostatik Vana ile birlikte çalışarak, ortam sıcaklığının 15 ºC’nin altına düşmesini engeller. Bu sayede kişi uzun süre boyunca evinde olmasa dahi ortam sıcaklığı 15 ºC’de sabitlenebilmekte ve enerji tasarrufu sağlanabilmektedir.

MERKEZİ SİSTEM PAY ÖLÇER HESAPLAMA

Merkezi sistem ısı pay ölçer, hanelerde yaklaşık olarak %30 oranında ısı tasarrufu sağlanmasına yardımcı olmaktadır. Isı ölçer hesaplamaları hakkında daha fazla bilgiye Merkezi Sistem Fatura Hesapla isimli yazımızdan ulaşabilirsiniz.

PAYÖLÇER İLE %40’A VARAN ENERJİ TASARRUFU

Bilindiği üzere, doğal gaz tüketimlerinin %70’ lik bir kısmı konutlarda yapılmaktadır. Böylelikle de bilinçli bir tüketici haline gelmek oldukça önemli olurken, enerji tasarrufu alanında gelişilmeleri takip etmek, uzun dönemli bir yatırım olarak ele alınabilir.

Doğal gaz üretimi ile birlikte çok fazla gereksiz enerji sarfiyatı gerçekleştirilirken, bu oranları en aza indirmek hem ülke ekonomisi hem de kişinin bütçesi adına önemli bir yere sahip olmaktadır. Genel olarak merkezi ısıtma sistemlerine sahip olan binalarda, enerji tüketim miktarlarının eşit olarak dağıtılmaması, elbette ki bazı kişilerin normalinden daha fazla fatura ödemelerine imkân vermektedir. Bu durumda da 2012 yılında pay ölçer zorunluluğu getirilmiş olurken, konu hakkında bazı bilgiler aşağıda ki gibidir.

Isı pay ölçer hesaplama excel dokümanları site veya apartmanlara özel olarak hazırlandığından bizimle iletişime geçmeniz gerekmektedir. İletişime geçmek için İletişim Sayfamızı ziyaret ediniz.

Payölçer fiyatları ve satın almak için TIKLAYINIZ

Isı PayÖlçer Nedir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön